info@patronbirodalom.hu h-p 8:00-17:00 (96) 401 000 20/432-5310
Kosár [ 0 termék ]
A kosár üres.

Ezért kezdj már most készülni a karácsonyra.

Észrevetted, ugye, hogy még hónapok vannak karácsonyig, de a nagyobb hiper és szupermarketekben már előkerültek a karácsonyi dekorációk, a gömbök, a fények a girlandok, és a díszek is. Napokon belül mindenhonnan a karácsonyi dalokat halljuk majd, függetlenül attól, hogy odakint még erősen tűz az október végi nap, és 20 fok feletti a hőmérséklet. Illúzióromboló, vagy trendi? Miért alakul ki és mi a hatása rád? Mit egyél, és miért? Elmondjuk. 

 

 


 

 

 

 

A karácsony illúziója

 

Szeretünk úgy gondolni a karácsonyra, ahogy azt tőlünk – a reklámokban is – elvárják. A karácsony meghitt, hóeséses, bejgli illatú, közösen készülődős. Mosolygós, nyugodt, karácsonyfa illatú, a kapott ajándéknak pedig mindenki örül. Természetesen az ajándék egyedi, kézzel készített, és az értékét az adja, hogy milyen szeretettel készült. Legalább is a reklámok, és az elvárt ideák szerint, mert van egy másik karácsony is, ahol heteken át őrült módon „zárod az évet”, ahol kapkodva veszed meg az ajándékokat (néha hitelre), amiket aztán az ünnepek után szomorú emberek visznek vissza a boltokba, mert nem jó a méret, nem erre gondoltak, vagy nem tetszik a színe.

Mit szólnál egy nyugodt karácsonyhoz? Elmondjuk, hogy lehet az.

 

Milyen volt a tavalyi karácsonyod?

Az egyik partnerünk azt mesélte (és mi hiszünk neki), hogy december 24-én reggel 10 körül csörgött a telefonja, és egy kétségbeesett (és kicsit ijedt) hang volt a vonal túlsó végén, aki arról érdeklődött, hogy ha most, azonnal elindul a stúdióba, akkor van- még bármilyen lehetősége arra, hogy megvásároljon egy fotótanfolyamot az egyik gyerekének, mert egyszerűen nem érkezett meg az az ajándék, amit megrendelt máshol. A válasz után megnyugodott, ugyanis az ismerősünk 12 óráig ott ült a studióban (akkor is amikor éppen hívták) és folyamatosan adta ki a last minute utalványokat. Ez a történet a karácsony esszenciája. Ez az a történet, ami mindenkivel előfordult, vagy elő fog fordulni, éppen ezért mi azt kérjük, gondolkodj előre...

Elmondjuk 5 pontban, hogy tudod elkerülni a karácsonyi őrületet.

1: Felejtsd el a „ráér” szót

Nagyon fontos, hogy a karácsonyi szezonban elfelejtsd a „ráér” szót. Semmi nem ér rá. Ha éppen megláttad azt a terméket, ami tökéletes ajándék lehet valakinek, akkor érdemes azonnal megvenned, mert el fog sodorni a karácsonyi forgatag, és nem fogsz emlékezni arra, hogy hol, és mikor láttad, sőt az egészet elfelejted (kivétel, ha ez a főajándék, de akkor is sietned kell)

 

2: Nem lesz akciós(abb)

A legtöbb kereskedőnek a karácsony aranybánya, ilyenkor mindent, de tényleg mindent el lehet adni. éppen ezért ne gondold azt, hogy akciós, leárazott, vagy szuperakciós termékeket fogsz találni 2 nappal az ünnepek előtt, mert a kereskedőknek ez nem érdekük. Sőt, az árak egyre magasabbak lesznek. Szóval ne várj az akciókra, mert elfogy, amit akartál venni.

3: Alaposan olvass el mindent

Ha nem egy olyan boltban vásárolsz, ahol leveszed a terméket a polcról, akkor olvass el minden információt róla. Mindent, hogy ne érjen meglepetés (Senki nem titkol semmit, de az internet telis tele vicces karácsonyi képekkel, amikor például a Hello Kittys figuráról kiderül, hogy kulcstartó, és oda volt írva, csak elkerülte a vásárló figyelmét)

4: Adj időt

Mindent egyszerű és könnyű online megrendelni, de figyelj oda, hogy mennyi idő múlva kapod meg. Nálunk látod, hogy mennyi idő múlva tudjuk szállítani, nem gond, visszaszámolsz. De éppen ezért érdemes akár ebben a pillanatban benézned hozzánk, és megrendelned a karácsonyi ajándékokat, mert sokkal könnyebb úgy ülni otthon 20-án, hogy minden megvan, mint izgulni mikor jön a postás.

5: Figyelj a külsőségekre is

Oké, minden megvan. Hull a hó (bár az elmúlt kettő karácsonykor éppenséggel tavasz volt) kész a bejgli, minden ajándék megérkezett,éppen csomagolnád, amikor ráébredsz hogy nincs mibe csomagolni. A karácsony a külsőségekről is szól, a csomagolás ad stílust az ajándéknak, szóval kattints, és mutatunk neked elengedhetetlen cuccokat: Karácsonyi ajándék kiegészítők

 

Azt kívánjuk, hogy az idei karácsony tényleg olyan legyen, mint amilyet szeretnél. Kattints, és nézz szét nálunk. https://patronbirodalom.hu/