info@patronbirodalom.hu h-p 8:00-17:00 (96) 401 000 20/432-5310
Kosár [ 0 termék ]
A kosár üres.

5 ok, amiért kell neked naptár!

Akár egyetlen mondatban felsorolhatnánk sokkal több, mint 5 egyszerű okot, hogy miért van szükséged naptárra, de jobbat találtunk ki. Kihagyjuk az unalomig ismételt okokat (mert tervezni tudsz, mert látod a teendőidet, mert összehangolhatod a családdal a napjaidat) ehelyett mondunk olyat, amire nem is gondoltál. Íme az okok.

 


 

  

Szerinted milyen évet írunk?

Van, hogy akár naponta többször is ránézel. Máskor napokig semmi okod nincs erre. Van a telefonodban, az íróasztalodon (vagy valahol a környékén), az irodában. Mégis nagyon keveset tudsz róla. Persze, felvetődhet benned: ugyan mit kellene tudnod a naptárról?

Például azt, hogy amit te is használsz az a Gergely naptár. Ezt Gergely pápa vezette be, és mi már 450 éve használjuk, de Görögország például 1924-ben vezették be. Vagy azt, hogy a mi naptárunk szoláris naptár, ami azt jelenti, hogy egy nap 24 órából áll, de nem mindig volt ez így, sőt vannak 12 órás naptárak is- Aztán azt is érdemes megbeszélni, hogy vajon melyik év van most? A te naptárad szerint 2018. A zsidó naptárak szerint 5778-as év van éppen most, az iszlám világban pedig jelenleg 1440 van. A Japán naptári év ugyan igazodik a miénkhez, de a gazdasági év április 1-vel kezdődik. De nem ezért van szükséged naptárra. Mondjuk az okokat.

 

1: Megváltoztatja a viselkedésedet

Az egész életedet meghatározzák a különböző határidők, amiket mindig kötni lehet egy teendőhöz. Hihetetlen, de a naptár meg tudja változtatni a viselkedésedet, a hozzáállásodat egy naphoz. Könnyű elképzelni, hogy ha beírod a naptáradba a nyaralásod időpontját, akkor minél közelebb van annál kevesebbet kell már dolgozni, és ez pozitív energiával tölt el. A határidők okozhatnak stresszt, vagy koncentráltságot is, egyértelmű, hogy a naptár hat a viselkedésre.

 

2: 24 órás korlát

A naptár egyik előnye a 24 órás felosztás. Az, hogy 24 órában, tehát napokban érdemes és kell gondolkodnod, ezért arra a napra megvan a feladatod és az emlékeztetőid. Ezek keretet adnak a napodnak és visszanézve látni fogod, hogy sikerült-e a kereteken belül maradnod.  

 

3: Információforrás

Ideje úgy tekinteni a naptárra, mint egy olyan információforrás, ahol az össze családtagod összes információját megleled egy helyen. Képzeld el azt, hogy a közös naptárból tudod azt, hogy a lányod épp koriedzésen van a fiad mindjárt hazajön, a feleséged pedig színházba ment. Ebben a pillanatban a naptár már nem naptár, hanem egy információforrás, mert nem csak azt tudod hányadika van, milyen év, hanem azt is éppen ki és hol van?

 

4: A naptár lehet interaktív

Persze, hogy nem arra gondolunk, hogy beszél, vagy villog, esetleg hangokat ad ki magából, hanem arra, hogy ha a naptárba felírod a fontos dátumokat (ezt elég az év elején egyszer a múlt éviből megcsinálni) akkor lehet szórakoztató. (Arról nem is beszélve, hogy azonnal látod, melyik jeles nap mikorra esik, és elkezdheted már most a szervezést) Ha nem egyszerű dátumokként tekintesz napokra, akkor a naptár lehet interaktív.

 

5: Mert menő

Egy naptár lehet elegáns, kedves, vagy éppen névre szóló, személyes: mindenképp sokkal többet jelenthet, és nagyobb többlettartalma van mint a telefonodban, a tableten, a gépeden levő személytelen naptárnak. A naptár ráadásul szuper ajándék, a szeretteidnek, vagy a partnereidnek is.

 

Segítünk. Nézd meg a naptárainkat itt:

 

Szabd egyedire a naptáradat itt: